Omgeving

Ballum

Het dorp Ballum is het kleinste dorp van het eiland en ligt aan de westkant tussen de dorpen Hollum en Nes in. Ballum heeft een beschermd dorpsgezicht en er zijn nog veel oude woningen uit de 18e eeuw te vinden.

Ballum is een klein, maar gezellig dorp met voldoende faciliteiten. Zo vindt u er leuke winkeltjes, een klein nostalgisch museum, een supermarkt, twee restaurants en een snackbar.

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen: in Ballum zijn maar liefst twee rijstallen te vinden, daarnaast ligt op fietsafstand van Ballum een openluchtzwembad, een midgetgolfbaan en een vliegveld.

Ameland

Ameland is een mooi en veelzijdig eiland en heeft voor iedereen wat wils. Het eiland bestaat uit de vier dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren. Elke dorp heeft zijn eigen karakter en allemaal zijn ze goed te bereiken per fiets, auto, bus, maar voor echte wandelaars zeker ook per voet.

Ameland staat bekend om zijn mooie natuur. De goudgele stranden en natuurgebieden het Oerd en De Hôn zijn gebieden waar je als wandelaar heerlijk kunt genieten van de ongerepte natuur.

Daarnaast is er op Ameland nog veel meer te doen: fietsen huren, strandactiviteiten, musea, een Robbentocht, strandritten, parachutespringen, de demonstratie van de paardenreddingboot en verschillende leuke festivals en feesten, zoals het Roggefeest, Madnes en de Horizontoer.